Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς. Περισσότερα

Ορχιδέες για αρχάριους!

Posted by airplants.gr 25/06/2018 0 Σχόλια

 
 
 
Οι ορχιδέες είναι ίσως τα ομορφότερα και πιο
αναγνωρίσιμα φυτά εσωτερικού χώρου ενώ η καλλιέργεια
τους έχει πολλούς υποστ
ηρικτές παγκοσμίως. 
Παρά το γεγονός ότι θεωρούνται αρκετά περίπλοκα φυτά, στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να τις καλλιεργήσει κανείς, αρκεί να γνωρίζει τον τρόπο! ​Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευκολότερη ορχιδέα
για να ξεκινήσει κάποιος
την ενασχόλησή του είναι η Phalaenopsis.

 
 
 
 
 

  
 
''Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με διάφορα χρώματα και μοτίβα ενώ μπορούν εύκολα να ξανανθίσουν σε μερικούς μήνες.''
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς μόλις αποκτήσει μια ορχιδέα, είναι να βρει το ιδανικό μέρος που θα την τοποθετήσει. Επιλέγουμε μέρος που ο ήλιος δεν χτυπά άμεσα, για να μην προκληθούν ηλιακά εγκαύματα στα φύλλα της ενώφροντίζουμε ώστε να κυκλοφορεί και να ανανεώνεται ο αέρας για να αποφευχθούν οι συνθήκες για εκδήλωση ασθενειών. 
Οι ορχιδέες αγαπούν την υγρασία αλλά όχι το υπερβολικό πότισμα. Ποτίζουμε επομένως το φυτό ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δηλαδή συχνότερα τοκαλοκαίρι που αυξάνονται οι απαιτήσεις του φυτού και το χειμώνα πιο αραιά. Το μυστικό είναι να παρακολουθούμε την υγρασία στο υπόστρωμα. Σε περίπτωση που χρειάζεται πότισμα ποτίζουμε με λίγο νερό ή ψεκάζουμε μέχρι να νοτίσει. Επιπλέον, φροντίζουμε για τη σωστή αποστράγγιση του νερού από τη γλάστρα. Ιδανικά, επιλέγουμε διάφανη γλάστρα με τρύπες και υπόστρωμα φλοιό πεύκου.
Extratip: Εάν η ατμόσφαιρα στο χώρο είναι ξηρή, ψεκάζουμε μία φορά τη μέρα τα φύλλα της με νερό.

 

 

 

 

 

 

 

Ποτίζουμε με λίπασμα κατάλληλο για ορχιδέες, μία φορά το μήνα ώστε να εξασφαλίσουμε ευρωστία και ανθοφορία στα φυτά. Το μυστικό ωστόσο είναι, μία στο τόσο να ξεπλένουμε το υπόστρωμα με αρκετό νερό ώστε να μειώνεται η συγκέντρωση αλάτων στη γλάστρα. Μετά το τέλος της ανθοφορίας, κόβουμε το μίσχο μέχρι το σημείο που είναι πράσινος για να ωθήσουμε τη νέα ανθοφορία. 

 

 

 

 

 

Μεγάλη προσοχή πρέπει να
δείχνουμε κατά την αγορά της ορχιδέας.


Να γίνεται έλεγχος 
της γενικής ευρωστίας του φυτού και ειδικά των φύλλων, που πρέπει να είναι γυαλιστερά και δερματώδη και να μην έχουν σημάδια, που ίσως αποτελούν ένδειξη ασθενειών.

Ετικέτες: orchids phalenopsis begginers

Γράψτε ένα σχόλιο