Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς κάνουν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες, για να βοηθήσουν να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή το κινητό τηλέφωνο κατά την περιήγησή σας σε ιστοσελίδες
#Airplantsdelivery

FREE DELIVERY

Ισχυει για όλες τις αγορές από 20 έως 22 Απριλίου 2018
 

Καλό Σαββατοκύριακο!

#airplantsgr #Freedelivery

DIY σταντ για αερόφυτα

Posted by airplants.gr 19/02/2017 0 Σχόλια

 

Τα αερόφυτα είναι της μόδας. Ας δούμε λοιπόν πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε ένα diy μοντέρνο & μίνιμαλ σταντ για αυτά!


 

 
Πριν ξεκινήσουμε όμως με την κατασκευή και καθώς δεν φαίνεται να είναι ευρέως γνωστά στην χώρα μας, ας μιλήσουμε για τα ίδια τα φυτά. Τα αερόφυτα είναι ακριβώς αυτό που εννοεί η ονομασία τους: φυτά, επίφυτα για την ακρίβεια, τα οποία ζουν .... στον αέρα ή για να είναι πιο κατανοητό, χωρίς χώμα. Όποιες ρίζες αναπτύξουν είναι απλώς για στήριξη και προσκόλληση κι όχι θρέψη, καθώς λαμβάνουν ότι χρειάζονται από το φύλλωμα τους. 
 
 
Η φροντίδα τους δεν είναι καθόλου δύσκολη. Θέλουν πολύ, έμμεσο, φως, πότισμα με βύθιση σε ένα μπωλ με νερό 1 φορά την εβδομάδα για 20-30 λεπτά και λίπανση μία φορά τον μήνα. Εξίσου σημαντικός είναι ο αερισμός του φυτού καθώς δεν θα πρέπει να παραμένει υγρασία στα φύλλα του μετά το πότισμα, ειδικά αν μπαίνει σε κάποιο κλειστό ή ημίκλειστο δοχείο, όπως το diy γυάλινο terrarium που σάς έδειξα τις προάλλες. 
 
Δεδομένης λοιπόν της έλλειψης χώματος, η τοποθέτησή τους περιορίζεται μόνο από την φαντασία μας και σήμερα εγώ θα σας δείξω ένα μίνιμαλ σταντ που φτιάξαμε για την Tilandsia Ionantha Rod , το κόκκινο αερόφυτο της παρέας! Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:
 
 
 
Ένα κομμάτι ξύλο 10*10*16, γυαλόχαρτο, χαρτοταινία, βερνίκι εμποτισμού, πινέλο, σύρμα, κόφτη, ένα καρφάκι και δυνατή κόλλα. 
 
1. Γυαλοχαρτάρουμε το κομμάτι ξύλου 
 
 
2. Με την χαρτοταινία δημιουργούμε 2 τρίγωνα στην βάση δύο συνεχιζόμενων πλευρών και βάφουμε με το βερνίκι. Αν δεν έχετε βερνίκι εμποτισμού, το ακρυλικό χρώμα είναι μία εξαιρετική εναλλακτική. Αφήνουμε να στεγνώσει.
 
 
3. Κόβουμε ένα κομμάτι σύρμα στο επιθυμητό ύψος + το μήκος που θα χρειαστεί για έναν κύκλο διαμέτρου ανάλογης του αερόφυτού μας + 5 έξτρα εκατοστά ,λυγίζουμε στο  παραπάνω σχήμα και βάζούμε κόλλα στην άκρη. Βρίσκουμε το κέντρο του πάνω μέρους του ξύλου και με καρφώνουμε (εννοείται χρησιμοποιώντας τον κόφτη για σφυρί!) ένα καρφάκι περί τα 5 εκατοστά μέσα στο ξύλο. Αφαιρούμε το καρφάκι.
 
 
4. Εισάγουμε το σύρμα και το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει τελείως η κόλλα. Έτοιμο!
 
 
Αν τώρα μόλις υλοποιήθηκε στο μυαλό σας η εικόνα του παραπάνω σταντ με λίγη έξτρα λάμψη από ένα σύρμα χαλκού, τότε θα σάς πω: ΣΤΟΠ!
 
Σε οριζόντια, κάθετη, διαγώνια και κυκλική αντίθεση με τα δεκάδες pins του αθεόφοβου Pinterest, χαλκός και αερόφυτα δεν πρέπει να πάνε ποτέ μαζί! Ο χαλκός είναι τοξικός για τα συγκεκριμένα φυτά και όσα όμορφα και να φαίνονται δίπλα σε αυτόν, το μόνο που θα καταφέρετε αν τα συνδυάσετε είναι να υπογράψετε την θανατική καταδίκη του επίφυτού σας (και θα το έχετε και κρίμα στη συνείδησή σας!)
 
 
 
 
Πως σάς φαίνεται; Έχετε αερόφυτα στη συλλογή σας; Θα τούς δίνατε ένα μέρος στο σπίτι σας;
 
 
Την καλημέρα μου και τις ευχές μου για Καλό Πάσχα!
 
 Πηγη: http://decorasylum.blogspot.gr/
Ετικέτες: DIY αερόφυτα

Γράψτε ένα σχόλιο