Τα cookies βοηθούν ανώνυμα στην εύρυθμη λειτουργία της σελίδας μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση τους από εμάς. Περισσότερα

Πώς να φέρετε λίγη από τη Φύση στον εργασιακό σας χώρο

Posted by airplants.gr 23/05/2017 1 Σχόλια

Πώς να φέρετε λίγη από τη Φύση στον εργασιακό σας  χώρο

 

 

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα φυτά και τα φυσικά στοιχεία αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ευημερία. Σας δίνουμε μερικά tips για να φέρετε λίγη από τη Φύση  στην τρέχουσα σχεδίαση γραφείου σας.

 

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν κατά μέσο όρο οκτώ ώρες στο γραφείο ημερησίως. Με το πέρασμα των καιρών τα σύγχρονα γραφεία και τα κτίρια έχουν μειώσει τον αριθμό των φυσικών στοιχείων στο χώρο τους.

Το φυσικό φως, ο καθαρός αέρας, η βλάστηση και άλλα στοιχεία του φυσικού κόσμου, με τα οποία έχουμε μια έμφυτη σύνδεση, έχουν αντικατασταθεί από ένα τεχνητό περιβάλλον. Δεν θα αποτελέσει λοιπόν έκπληξη αν το εργατικό δυναμικό της εταιρείας σας «αρχίσει να μαραίνεται»  μέσα σε ένα παλιό ή αποστειρωμένο χώρο γραφείου. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι έλλειψη δημιουργικότητας, παραγωγικότητας και κακή διάθεση.  Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Harvard τα ανθρώπινα όντα συνδέονται με τη Φύση και τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς.

Με την εισαγωγή βιοφιλικών σχεδίων στη διάταξη του γραφείου σας (τουλάχιστον 1-2 φυτά) μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχολογική, συναισθηματική και σωματική ευεξία του προσωπικού σας.

Πριν έρθετε σε επαφή με τον οικονομικό σας διευθυντή, λάβετε υπόψη σας ότι για να εντάξετε βιοφιλικά στοιχεία  στο χώρο του γραφείου σας, δε χρειάζεστε απαραιτήτως μεγάλο budget. Συχνά απλές οικονομικές λύσεις με αερόφυτα  έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν σημαντικά το περιβάλλον εργασίας.

Θα φέρουμε ως παραδειγμα ένα call center της Σουηδίας. Το γραφείο αποτελούσε ένα σύγχρονο μινιμαλ χώρο, με παντελή έλλειψη φυτών μέσα στο χώρο. Η παραγωγικότητα των εργαζομένων και το ηθικό του προσωπικού θεωρήθηκαν χαμηλές. Η διοίκηση του γραφείου συμμετείχε σε ένα πείραμα όπου τοποθετούσε ένα φυτό κάθε λίγα πόδια σε όλο το γραφείο, ανάμεσα σε γραφεία και σταθμούς εργασίας. Αυτό εισήγαγε μια νέα οπτική εστίασης και ένα χαλαρωτικό φυσικό στοιχείο. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση των εργαζομένων στη διατήρηση μνήμης και σε άλλες βασικές δοκιμές έδειξε σημαντικές βελτιώσεις.

 

 

Αυξήστε το πράσινο σε όλο το γραφείο σας

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα φυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μείωση της ηχορύπανσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και των διαμερισμάτων. Χρησιμοποιώντας την ίδια ιδέα, οι εγκαταστάσεις στο χώρο εργασίας θα αλλάξουν την ακουστική του δωματίου σας, μειώνοντας τον χρόνο αντήχησης. Εάν τοποθετήσετε φυτά σε μεγαλύτερες περιοχές, όπως χώρους υποδοχής που περιέχουν δάπεδα από σκληρό ξύλο, ανοιχτό γραφείο με σκυρόδεμα ή μάρμαρο ή χώρους σαλονιών εργαζομένων ή καφετέριες, απορροφούν αποτελεσματικά θορύβους που μπορεί να αποσπούν την προσοχή και να βλάπτουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Τα αερόφυτά ή οι πράσινοι τοίχοι μπορούν επίσης να αυξήσουν το οξυγόνο και τη ροή του αέρα, κάνοντας το άμεσο περιβάλλον να αισθάνεται πιο φρέσκο και πιο «αναπνεύσιμο». Οι πιο συνηθισμένοι ρύποι εσωτερικού αέρα είναι οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC). Ποιες είναι οι κύριες πηγές VOC; Ταπετσαρίες, μοκέτες, κόλλες, αντιγραφικά μηχανήματα, κατασκευασμένα προϊόντα ξύλου, φυτοφάρμακα και καθαριστικά. Εάν οι υπάλληλοί σας αρρωσταίνουν τακτικά ή εμφανίζουν χαμηλή ενέργεια, οι ρύποι όπως αυτοί θα μπορούσαν να είναι η αιτία.

Αν ψάχνετε για έναν προσεκτικό τρόπο για να αυξήσετε την παραγωγικότητα των εργαζομένων σας, να μειώσετε το άγχος της ομάδας σας και να διατηρήσετε τον χώρο γραφείων σας υγιεινό και καθαρό, προσθέστε πράσινο στο χώρο εργασίας σας.

 

 

 

Χαρίστε αερόφυτα στους εργαζομένους σας

Τα φυτά δεν είναι μόνο καθαριστικά του αέρα, είναι και μια πηγή ανακούφισης από το στρες. Χαρίστε αερόφυτα στους υπαλλήλους σας και αφήστε τους να επιλέξουν ποια από αυτά  τους αρέσουν τα καλύτερα ή ταιριάζουν καλύτερα στους μεμονωμένους σταθμούς εργασίας τους. Η εισαγωγή μιας ποικιλίας ασφαλών, μη τοξικών φυτών στους σταθμούς εργασίας, τον χώρο υποδοχής ή τον χώρο συσκέψεων,  θα βοηθήσει επίσης την ομάδα σας να αναπνέει πιο εύκολα.

 

 

 

Παρέχοντας ένα φυσικό χώρο που οι εργαζόμενοί σας θα θέλουν να εργάζονται καθημερινά, μπορούν να πετύχουν περισσότερα, να δώσουν περισσότερο χρόνο για να γίνουν δημιουργικοί και να κάνουν χρόνο για να αλληλεπιδράσουν με τους συναδέλφους τους. Όταν η ομάδα σας είναι πιο παραγωγική και εργάζεται σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τις ανάγκες της, είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο ικανοποιημένοι και περισσότερο αφοσιωμένοι.

Ετικέτες: diakosmisi-ergasia-aerofyta

1 Σχόλια

Παρχαριδης Χρηστος:
07/06/2017, 04:52:12 PM
Απάντηση

Φανταστικά φυτά

Γράψτε ένα σχόλιο