Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, καθώς κάνουν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες, για να βοηθήσουν να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή το κινητό τηλέφωνο κατά την περιήγησή σας σε ιστοσελίδες

Οδηγίες φροντίδας

Πότισμα

Είναι η πιο σημαντική εργασία για να διατηρήσετε εύρωστα και υγιή τα αερόφυτα σας. Απαιτούν πότισμα 1-2 φορές την εβδομάδα ή συχνότερα αν είναι τοποθετημένα σε μέρος όπου υπάρχει θέρμανση ή κλιματιστικό. Τα αερόφυτα με λεπτά φύλλα ή το πιο μικρά, θα ήταν καλό να ψεκάζονται με νερό ενδιάμεσα των ποτισμάτων, για να μην αφυδατωθούν οι άκρες τους. Τοποθετείστε τα σε ένα δοχείο με νερό και αφήστε τα για 20 λεπτά. Φροντίστε να στεγνώσουν καλά πριν τα επιστρέψετε στην θέση τους καθώς η περίσσεια νερού στα φύλλα τους μπορεί να προβεί καταστροφική.


Φωτισμός

Τα αερόφυτα,όπως όλα τα φυτά, χρειάζονται αρκετό φως για να επιβιώσουν, αρκεί το φως ναείναι έμμεσο και φιλτραρισμένο καθώς η απευθείας έκθεση στον ήλιο, μπορεί ναπροκαλέσει εγκαύματα. Τοποθετήστε τα κοντά σε παράθυρο ή κοντά σε τεχνητό φως.


Αερισμός

Βάλτε τα αερόφυτα σας σε τέτοιο σημείο ώστε να επιτρέπεται στον αέρα να κινείται και να απομακρύνει την υγρασία ενδιάμεσα στα ποτίσματα. Φροντίστε να έχουν στεγνώσειμέσα σε 4 ώρες από το τελευταίο πότισμα ιδιαίτερα αν η θέση τους είναι σε κλειστά δοχεία ή τεράριουμ.


Λίπανση

Τα αερόφυτα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά φυτά, η λίπανση όμως μία φορά το μήνα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή καθώς προωθεί την ταχύτερη ανάπτυξη, την άνθιση και τον πολλαπλασιασμό. Χρησιμοποιήστε λίπασμα κατάλληλο για αερόφυτα ή άλλο κατάλληλο λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου αρκεί να είναι αραιωμένο στο 1/4 της συγκέντρωσήςτου. Προσοχή στις δοσολογίεςκαθώς η υπερβολική λίπανση μπορεί να καταστρέψει τα φυτά σας.